Nebezpečné predlžovačky

Už ste sa stretli s tým, že ste odišli na dovolenku a zabudli ste vypnúť predlžovačky v byte alebo rodinnom dome? Stáva sa to mnohým ľuďom. V rýchlosti, kedy stihnete zobrať kufre a ostatnú batožinu zabudnete na veľmi dôležité veci. Aby ste predišli možnému požiaru, na vašom mieste by som ich vypínala. Predlžovačky majú funkciu tlačidla na vypnutie alebo zapnutie elektrického prúdu. Nie ste nútený všetky káble vyťahovať. Stačí vám stlačenie jedného tlačidla. Tým zaistíte, že sa všetky zariadenia vypnú. Ak sa balíte na dovolenku, je to zhon. To vám verím. Pri takom veľkom zhone by ste nemali zabúdať na to, aby ste sa neocitli po príchode z dovolenky bez domova. Požiar z iskry môže vyvodiť veľmi nebezpečnú situáciu. Prílišné zdĺhavé nabíjanie digitálnych zariadení tiež nie je najvhodnejším riešením.

predlžovačka

Veľa zariadení v domácnosti musíte mať pripojených k elektrickej energie. Pri malých deťoch by ste zásuvky a predlžovačky mali zabezpečiť takým štýlom, aby sa k nim nedostali. Mohlo by im hroziť potrasenie elektrickou energiou. Pre také malé telíčko je to veľký prúd, ktorý sa doňho dostane. Je to životu nebezpečné. Niekedy vám vypnutie predlžovačiek môže zachrániť život. Možno si vravíte, že sa nič nemôže stať alebo to, že sa nič nestalo. Nikdy totižto neviete, čo všetko sa môže udiať, ak na to zabudnete. Je taká doba, kedy vlastníme až príliš veľa rôznych digitálnych zariadení a elektrických spotrebičov.

elektrická energia

Míňajú nám neskutočne veľa elektrickej energie, na čom doplácame na ročnom vyúčtovaní. Viete si porovnať ročné vyúčtovania, kedy ste nevlastnili toľko digitálnych zariadení a teraz? Je to veľmi veľký rozdiel v sumách. Myslíte si, že by ste spotrebu elektrickej energie vedeli ovplyvniť? Je to možné. Stačí vám k tomu myslenie na to, že vypnete od zdroju elektrickej energie zariadenia, ktoré práve nepoužívate. Ušetríte tým veľa elektrickej energie. To vám garantujem. Elektrický prúd je veľmi nebezpečný. Môže vyvolať požiar aj pri malej iskričke.

Elektro